Recovery verpleegkundige
Als recovery verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de zorg in de pre- en postoperatieve fase. Vanaf het moment van binnenkomst worden de vitale parameters van de patiënt bewaakt met moderne apparatuur.
De recovery verpleegkundigen staan borg voor het verlenen van kwalitatief goede zorg aan patiënten van alle leeftijden en met diverse ingrepen, in samenwerking met collega’s uit de eigen én de overige disciplines.
Opleiding
De praktische scholing vindt plaats op de recovery afdeling. De theoretische opleiding wordt gevolgd aan de Amstel Academie in Amsterdam.
Om te komen tot integratie van werken en leren wordt er gebruik gemaakt van EPA-gericht onderwijs. Je loopt tijdens de opleiding stage op de intensive care, medium care, de kinderafdeling, afdeling neurologie, afdeling anesthesie, het pijncentrum en de acute pijn service (APS).
Duur van de opleiding
De opleiding tot recovery verpleegkundige duurt 12 à 15 maanden. Je krijgt voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst van 32 uur.
Toelatingseisen
Je kunt de opleiding volgen als je in bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige én minimaal 1 jaar relevante werkervaring hebt als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis.
Accreditatie
De opleiding is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je voor alle EPA’s bekwaam bent verklaard, ontvang je het diploma Recovery verpleegkundige.
Vragen?
Voor vragen kun je een e-mail sturen naar vvo@nwz.nl
Foto: Noordwest