Spoedeisende hulp verpleegkundige
Op de spoedeisende hulp (SEH) is het 24 uur per dag een komen en gaan van mensen die een acute zorgvraag hebben. In Noord-Holland is spoed ook echt spoed! De nuchtere Noord-Hollander gaat alleen naar de spoedeisende hulp als er ook echt wat aan de hand is. Als SEH-verpleegkundige zie je een groot aantal patiënten. Je overlegt met de SEH-artsen en observeert en analyseert de patiënt. Samen met een hecht en collegiaal team zorg je ervoor dat de afdeling de beste zorg kan leveren. Er wordt nauw samengewerkt met onder andere medisch specialisten en arts-assistenten. Als één team, met één taak.
Als leerling SEH-verpleegkundige begeleiden we je in het zelfstandig verlenen van spoedzorg.
Je krijgt hierbij ondersteuning van twee ervaren werkbegeleiders én een praktijkbegeleider die verantwoordelijk is voor de overkoepelende opleidingszaken. Het inwerktraject duurt 3 maanden en omvat 3 weken gipsstage, 6 weken op de laagcomplexe zorgafdeling en 6 weken op de beschouwende kant van de afdeling. Tijdens dit traject leer je de afdeling kennen en raak je vertrouwd met de processen.
Opleiding
De praktische scholing vindt plaats op de spoedeisende hulp. De theoretische opleiding wordt gevolgd aan de Amstel Academie in Amsterdam. Om te komen tot integratie van werken en leren wordt er gebruik gemaakt van EPA-gericht onderwijs.
Duur van de opleiding
De opleiding tot SEH-verpleegkundige duurt in principe 18 maanden, maar dit kan variëren als je al een andere vooropleiding hebt afgerond, zoals de Basis Acute Zorg (BAZ). Je krijgt voor de duur van je opleiding een leerarbeidsovereenkomst van Noordwest Ziekenhuisgroep van 28-32 uur.
Toelatingseisen
Je kunt de opleiding volgen als je in bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige en als je minimaal 1 jaar relevante werkervaring hebt als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis.
Accreditatie
De opleiding is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat je voor alle EPA’s bekwaam bent verklaard, ontvang je het diploma Spoedeisend hulp Verpleegkundige.
Vragen?
Voor vragen kun je een e-mail sturen naar vvo@nwz.nl
Foto: Venticare